SEO

SEO

Hvorfor skal jeg lave SEO på min hjemmeside? Det er et af de typiske spørgsmål som stilles, men det at du er opmærksom på hvad SEO er, det er allerede det første skridt på vejen til at forstå netop dette. Herunder vil vi tage hul på hvad SEO kan gøre for dig, men er du i tvivl om hvad SEO er? Så læs med her.

HVAD GØR SEO?

Forestil dig at du har en fysisk butik. Din butik sælger kun fiskestænger, men du har et lille problem. Nemlig at din butik ligger omme i en sidegade til gågaden. Det betyder at der næsten ikke er nogen mennesker som går forbi, eller som går ind i din butik. Faktisk kommer der kun kunder ind i din butik når du betaler penge for annoncer i avisen eller når du sender en af dine medarbejdere  ud på gaden for at gøre folk opmærksomme på at du har en butik, som handler med fiskestænger.

Det som er lidt træls det er at de penge som du betaler til avisen, og til din medarbejder, er at rigtig mange af de personer som ser din annonce eller møder din medarbejder når han står på gaden og gør folk opmærksomme på din butik, at de er slet ikke interesseret i fiskeri. Det betyder at du faktisk har omkostninger til personer som slet ikke er i din målgruppe.

En dag laves der en stor kunstig sø i din by, som kun er beregnet til at fiske, og tænk engang. Man skal gå direkte forbi din butik for at komme ned til søen. Faktisk behøver du ikke længere at annoncere i avisen, og din medarbejder kan hjælpe til i butikken istedet for at stå på gaden og snakke med folk. Faktisk får du så travlt at du er nødt til at ansætte en medarbejder mere. Det der er sket for dig er at kunderne kommer helt af sig selv. Og det er præcis hvad SEO gør.

Det som SEO gør, er at bygge en sø, hvor folk skal direkte forbi din butik for at komme ned til den. Når du har lavet en hjemmeside, så kommer kunderne ikke af sige selv, fordi det er lidt ligesom at have en butik, i en dyb sidegade. Du kan som i eksemplet ovenover betale for annoncer, men det er træls fordi du rammer rigtig mange personer som slet ikke er interesseret i dit produkt. Hvis du derimod laver SEO på din hjemmeside, så kan du ramme lige præcis de personer som søger efter dit produkt. I eksemplet ovenover ville det betyde meget for dig, hvis du lagde nummer 1 på google når man søgte efter “Fiskestang” eller “Fiskestænger”. Det vil kun være personer som specifikt søger efter dit produkt, som kommer “ind i din butik”. Og det at ligge nummer 1 på Google er ligesom hvis du ligger en sø, lige ved siden af din butik med fiskestænger.

HVORDAN LAVER MAN SEO?

Enhver SEO-specialist ville ønske at man kunne svare på dette spørgsmål, præcis som man svarer på “Hvad er 2+2?”. Sandheden er dog at det ikke kan lade sig gøre. Det korte svar på spørgsmålet vil være:

“SEO benyttes til at optimere hjemmesider til søgemaskinerne ved hjælp af On-page & Off-page optimering og Linkbuilding. Hvordan man arbejder med SEO afhænger meget af, om man kigger på det lokalt, nationalt eller internationalt.”

Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk ikke så slemt, hvis vi definerer de termer som benyttes i SEO:
Læs med her:

On-page SEO
Off-page SEO
Linkbuilding
Duplicate Content
Lokal SEO
National SEO
International SEO

Følg os på FacebookFølg os på LinkedInFølg os på Instagram